Podsjećam članove UHAH-a na gostovanje u prostorijama Udruge umjetnika "August Šenoa" u Zagrebu, Klaićeva 10 (podrum) u srijedu, 13.11.2019. s početkom u 17:30 sati. Predstavit ćemo našu udrugu posjetiteljima i svima zainteresiranima kako bi mogli pristupiti u UHAH. Vesela večer uz aforizme, dosjetke, glazbu i tombolu. Također, ako netko želi izložiti svoje slike, grafike ili karikature (do 15 radova), molim da mi se čim prije javi na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bismo dogovorili detalje. Hvala i vidimo se!

Promocija novog zbornika UHAH-a pod nazivom "Biseri uma" održat će se 27.11.2019. godine u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb, s početkom u 18 sati.

Svi štovatelji satiričkog i humorističnog izričaja su dobro došli. Vidimo se!

pozivnica

 

IVO MIJO ANDRIĆ dobitnik je Naji Naaman književne nagrade za 2019. godinu.

Ugledna međunarodna ustanova za kulturu Naji Naaman uspostavljena je 2002. godine u Libanonu i Jordanu. Svake godine dodjeljuje literarne nagrade autorima čiji književni rad po sadržaju i stilu pomaže, revitalizira i razvija ljudske vrijednosti.

Za ovogodišnju nagradu natjecao se 2386 sudionik iz šezdeset sedam država te sedamdeset sedam jezika i dijalekata sa svih kontinenata.

Natjecalo se u sedam područja:

1. Poezija

2. Misli

3. Priče

4. Kazalište

5. Kritika

6. Istraživanje

7. Prijevod

Od 2386 sudionika u ovih sedam područja posebne komisije su odabrale i nagradile njih 60.

IVO MIJO ANDRIĆ je ovu visoku književnu nagradu dobio za poeziju i sveukupno književno stvaralaštvo. Čestitamo uvaženome kolegi!

Drugi po redu zbornik aforizama i humoreski Udruge hrvatskih aforista i humorista pod nazivom "Biseri uma" je u tisku. Zastupljena su ukupno 62 autora iz Hrvatske i svijeta koji stvaraju na hrvatskom jeziku. Svaki autor je zastupljen sa po 20-ak najnovijih i najboljih umotvorina te su ovdje uvršteni humoristi i aforisti koji su na vrijeme poslali svoje radove i platili članarinu. Autorima zastupljenima u zborniku pripadaju po dva autorska primjerka.

Zbornik je objavljen na početnoj stranici i možete ga prelistati u .pdf formatu. Ugodno čitanje!

Uredništvo zbornika

 

Zagreb, 12. rujna 2019.
 
Uređivački odbor UHAH-a održao je sastanak na kojemu je članove obavijestio o skorašnjem objavljivanju novog Zbornika članova Udruge za 2019.-u godinu. Zastupljeno će biti ukupno 56 hrvatskih aforist(kinj)a koji još aktivno djeluju, svaki sa po 20-ak umotvorina, a posebno raduje činjenica da su se u proteklom periodu Udruzi priključili i autori mlađi od 35 godina koji će dati dodatni polet i unijeti mladenački duh iskusnijim članovima. To je još jedan dokaz kako u Hrvatskoj humor i satiru ne pišu/crtaju/objavljuju samo vremešni autori. 
Zbornik bi iz tiska trebao izaći sredinom listopada 2019., nakon čega slijedi njegova promocija.
Udruga trenutno broji oko 60 stalnih članova, s tendencijom daljnjeg porasta.
Uskoro pokrećemo i vlastiti humoristično-satirički magazin pa zainteresirani svoje radove mogu slati u uredništvo na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 urednistvo
UHAH - 2019. - uhah.hr
X

Right Click

No right click