Poštovani/e koleg(ic)e, aforisti(ce), humoristi(ce), satiričari i ostali/e spisatelji(ce) vedrog duha,

Pozivamo vas da nam dostavite vaše najnovije humorističko-satiričke radove s novijom fotografijom u boji bolje rezolucije te kratku biografiju za peti zbornik UHAH-a do 1. rujna 2022. godine.

U obzir dolaze kraći oblici poput: aforizama, epigrama, humoreskica, satira, osmislica, kozerija, gnoma, sentenci te satiričnih pjesama (haiku, senrju i sl.) do dvije strofe.

Peteročlano uredništvo će odabirati isključivo one radove koji kvalitetom zaslužuju svoje mjesto u zborniku (svakom autoru ustupiti jednak prostor za predstavljanje od dvije stranice).

Objavit će se tekstovi autor(ic)a koji su u trenutku objave zbornika članovi Udruge hrvatskih aforista i humorista (UHAH).

Materijale šaljite na naše e-mailove: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te redovnom poštom na adresu udruge: UHAH, Krležina 26, 21000 Split.

Povjerenstvo UHAH-a

 

Povjerenstvo UHAH-a poziva sve autore koji su u razdoblju od 1. prosinca 2021. i tijekom tekuće godine, a zaključno s 25. studenoga 2022. godine, objavili knjigu aforizama i drugih kraćih humoristično-satiričkih vrsta da svoje knjige u digitalnom formatu pošalju na e-mail Udruge: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom na adresu: UHAH, Krležina 26, 21000 Split (obvezno u tri primjerka). Napomena: Dostavljene autorske knjige će na zahtjev biti vraćene autoru o trošku udruge.

Članovi komisije u sastavu: prof. Jozo Čizmić, Tonka Lovrić i Mate Ivandić odlučit će i do Skupštine UHAH-a krajem studenoga 2022. odabrati najbolju aforističnu i humorističnu knjigu godine članova Udruge hrvatskih aforista i humorista.

Unaprijed se zahvaljujemo svima na sudjelovanju u natječaju i sretno! Nagrada prvoplasiranome je priznanje.

Dosad su na natječaj za najbolju u 2022. godini pristigle sljedeće knjige:

1. Drago Bosnić: MISLI (2021.)

2. Zlatko Tomić: OKRUG LICE (2021.)

3. Živko Prodanović: ZLATNI ZVONIK (2021.)

4. Marinko Mijović: POVAMPIRENA SADAŠNJOST (2021.)

5. Ivan Bradvica: MOJA SVEGARNICA (2022.)

6. Ivica Kesić: RIJEČ U GRLU (2021.)

7. Zlatko Tomić: JARČEVA OBRTNICA (2022.)

8. Ivo Mijo Andrić: H-UMORNE MISLI (2022.)

9. Nikola Šimić Tonin: DOSJETICE (2022.)

10. Tomislav Mihanović: KRUVA I JUBAVI (2022.)

11. Tomislav Mihanović: KRUVA SUVA (2022.)

12. Denis Vidović: AFORIZMI I OSTALE NUSPOJAVE (2022.)

13. Ivan Bašić: (S)LIJEPA NAŠA (2022.)

14. Milan Perin: SMIJARIJ (2022.)

15. Danica Majnarić: ŽITO U KUKOLJU (2022.)

 

(Napomena: Sve knjige koje konkuriraju u natječaju možete prelistati ovdje: https://uhah.hr/index.php/publikacije )

 

Novi zbornik aforizama i ostalih kraćih humorističnih vrsta naših članova (za 2021. godinu) je pri završetku i bit će otisnut početkom svibnja 2022. Uredništvo u sastavu: Jandre Drmić, prof., Mladen Vuković, Miroslav Vukmanić, Robert Marić i Dražen Jergović priređivalo je publikaciju koja simbolično nosi naziv "Četvrta doza". Lekturu je odradio tajnik Zlatko Tomić, dok je za naslovnicu zaslužan naš najproslavljeniji i najnagrađivaniji karikaturist Nikola Listeš. U zborniku se nalazi 90 autora koji ne pišu samo aforizme, od čega je uvršteno petnaestak novih članova (dvoje mlađih od 30 godina).
Kao i dosad, zbornik se već sada može naručiti u pretprodaji po 50,00 HRK + PT troškovi (samo za članove), dok je za ostale cijena 100,00 HRK + PT troškovi.
Za članove koji su redovito podmirili godišnju članarinu za 2021. godinu osiguran je jedan primjerak zbornika.
cetvrta doza
Poštovani/e koleg(ic)e,
Povezivanjem s Udrugom umjetnika "August Šenoa" iz Zagreba naša Udruga hrvatskih aforista i humorista je realizirala mogućnost održavanja redovnih sastanaka, tribina, predstavljanja knjiga i sl. u prostoru koji dijelimo s još nekoliko udruga. Termini održavanja naših sastanaka bi bili svakog prvog četvrtka u mjesecu na lokaciji Mjesne zajednice "Malešnica", ul. I. B. Mažuranić 18 u vremenu od 16,00 do 18,30 sati.
Nova predsjednica udruge "August Šenoa", gospođa Danica Vukelić, će nam osigurati ključ prostorije za sastanke (galerija) pa predlažem da prvi sastanak na novoj lokaciji održimo ovu srijedu, 27. travnja 2022. od 16 do 17 sati.
Prostor je za UHAH-ovce posve besplatan pa bi svakako bilo dobro da napravimo kratak rezime učinjenog od skupštine na ovamo i da se odazovete u čim većem broju (vi iz Zagreba i okolice koji možete).
Vaši su prijedlozi dobro došli a zaključke sastanka ćemo proslijediti vodstvu udruge u Splitu na znanje.
Tako bismo djelovali kao zagrebački ogranak UHAH-a.
Molim vas, javite mi povratno jeste li u mogućnosti doći i predložite dnevni red sastanka (teme koje vas zanimaju).
Zahvaljujem i srdačno pozdravljam!
Dražen Jergović,
dopredsjednik UHAH-a
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

MEĐUNARODNI NATJEČAJ ZA 2022. “TOMISLAV OŽANIĆ TOM” ZA KRATKI NAJHUMORISTIČNIJI POTPIS ISPOD KARIKATURE

Objavljen je natječaj za najhumorističniji kratki potpis ispod karikature Tomislava Ožanića TOM-a. Natječaj raspisuju Udruga hrvatskih aforista i humorista (UHAH) i humoristično-satirični list "Uh!Aha" (Split-Zagreb, Hrvatska), a prijave se primaju do 24. ožujka 2022.

Propozicije natječaja

 

ozanic pocast listu   ozanic tomislav

 

REZULTATI NATJEČAJA "TOMISLAV OŽANIĆ TOM" za 2022. godinu:

Povjerenstvo natječaja u sastavu: Vasil Tolevski (aforist), Nikola Listeš (karikaturist) i Zlatko Tomić (tajnik UHAH-a i aforist) između 35 pristiglih prijava na natječaj iz sedam zemalja svijeta (Hrvatska, Srbija, Crna Gora, BiH, Slovenija, Italija, Canada) odabrali su pet najboljih radova kako slijedi:

1. mjesto: „Ovo je posljednji put da ga vraćamo!" (Tomislav Sabljić, Hrvatska), 9 bodova

2. mjesto: „Ovaj list je kao vlada, niti žuti nit opada." (Rade Đergović, Srbija), 7 bodova

3. mjesto: „Kunem se da ćemo do proljeća uspjeti." (Mladen Klarić, Hrvatska), 6 bodova

3. mjesto:  „Gospodo, podižem ovaj zeleni list na pola „koplja" u čast svih žutih koji su pali.“ (Emil Strniša, Hrvatska), 6 bodova

4. mjesto: „Oprezno s njim, to nam je zadnji!“ (Tomislav Sabljić, Hrvatska), 5 bodova

5. mjesto: „Istina, nije smokvin, ali možda je tu negdje ipak i Eva." (Nina Lučev, Hrvatska), 4 boda

5. mjesto: „Posljednji Mohikanac!“ (Danko Ivšinović, Hrvatska), 4 boda

 

Čestitamo najboljima na natječaju na osvojenim nagradama: 

1. Tomislav Sabljić iz Zagreba osvaja: Priznanje UHAH-a i uokvirenu originalnu karikaturu Tomislava Ožanića (predmet natječaja)

2. Rade Đergović iz Šapca osvaja: Priznanje UHAH-a i ovogodišnji zbornik UHAH-a "Četvrta doza" 

3. Mladen Klarić iz Zagreba i Emil Strniša iz Splita osvajaju: Priznanje UHAH-a i novu knjigu uvaženog hrvatskog aforista i suosnivača UHAH-a Tomislava Supeka "Dani noćnih mora" (aforistička zanovijetanja, presjek autorovih knjiga "Hrvatska zanovijetanja 1-7")

4. Tomislav Sabljić iz Zagreba osvaja: Priznanje UHAH-a i prošlogodišnji zbornik aforizama UHAH-a "Stožer i maske"

5. Nina Lučev iz Splita i Danko Ivšinović iz Gospića osvajaju: Priznanje UHAH-a i naše humorističko-satiričke magazine (posljednje brojeve e-magazina "Uh!Aha" i časopisa "Potepuh")

 

Povjerenstvo natječaja

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com