Trinaestorica hrabrih i "žigosanih" tek cjepivom i oboružanih Covid potvrdama i vedrim duhom okupila se danas, 24. studenoga 2021., u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu gdje smo održali kratko predstavljanje trećeg zbornika aforizama naše udruge i članova, najavili izlazak četvrtog a potom i Godišnju skupštinu UHAH-a. Aforističarski stožer je, sukladno propisima i poštujući naslov knjige, bio pod maskama, iako je do Fašnika još daleko.
Predloženo je i imenovano novo vodstvo koje se administrativno seli u Split - prijestolnicu vrhunskog humora s mnoštvom nadaleko poznatih aforista i humorista koji su bez premca najšaljivija i vrsnim humoristima najbrojnija regija Hrvatske.
Novi predsjednik je uvaženi i etablirani novinarski i humorističarski mag - Mladen Vuković, dok će mu zamjenik biti stalni suradnik, član uredništva e-magazina i tvorac logotipa "Uh!Aha" - Nađan Dumanić. Za tajnika je imenovan jedan od najproduktivnijih dalmatinskih i hrvatskih aforista koji je ove godine objavio čak dvije knjige i redovni je sudionik te nerijetko finalist mnogih satiričkih manifestacija u susjedstvu - Zlatko Tomić. Čestitke i mnogo uspjeha novoimenovanima!
Pomoći ćemo im u radu, svaki u svojoj domeni a prvenstveno u svom mjestu, gradu, županiji, kako bi se udruga otisnula i u inozemna književna prostranstva. Ne sumnjam da će ova tročlana skupina entuzijasta i snažnih karaktera podići ljestvicu još više jer za to imaju i znanja i volje pa i vremena, koje je u ovakvom poslu često od iznimnog pa i presudnog značaja.
Najboljima u proteklom periodu, od zadnje skupštine održane u veljači 2020. godine, su dodijeljena i prizanja pa su tako za izniman stvaralački doprinos hrvatskoj aforistici, humoru i satiri pokretanjem i uređivanjem humorističko-satiričkih časopisa "Potepuh" odnosno "Uh!Aha" nagrađeni: poveljom Dragutin Lončar a zahvalnicom Dražen Jergović. Pomozite da ova dva magazina opstanu svojim kreativnim prilozima, predstavljanjem prijateljima i poznanicima, donacijama sponzora ako ih poznajete, kupnjom zbornika i časopisa "Potepuh" na kioscima Tiska, obavijestite druge da postojimo i čime se bavimo, ne sramite se biti smiješni. Vedrina nam svima treba svakodnevno, posebice u ova nepredvidiva vremena. Kulturnjaci (aforisti, humoristi, satiričari, karikaturisti...) su ti koji na prvoj crti dižu moral svojim nedaćama i brigama kao i bolestima opterećenim bližnjima šaljivim dosjetkama, gegovima, humoreskama, anegdotama...
I na kraju ovog četverogodišnjeg mandata, zahvalio bih se na trudu i agilnosti našem oštroumnom dojučerašnjem predsjedniku - Zlatku Garvanoviću kao i sveprisutnom i nepokolebljivom bivšem tajniku - Miroslavu Vukmaniću, koji su se prvi prihvatili ove primamljive ali iznimno zahtjevne uloge vođenja i koordiniranja udrugom, nerijetko na više polja paralelno. Kao "veliki brat" sve je nadzirao i "povlačio" veze, upozoravao, organizirao i koordinirao legendarni bard hrvatskog i svjetskog aforizma - Tomislav Supek, uz pomoć neumornog i agilnog sastavljača programa i recenzenta brojnih knjiga - Ive Mije Andrića, konstruktivnih kritika - profesora Jandra Drmića, nesebičnih savjeta i korektura - Josipa Balaška, promidžbe udruge u medijima - Mladena Vukovića, moje malenkosti - koordinatora i administratora pa i animatora novih članova kao i uređivača službene internetske stranice i e-glasila udruge - Dražena Jergovića i još mnogih drugih aktivnih članova. Garvanović i Vukmanić sastavili su četverogodišnji Izvještaj o radu udruge, kojega možete pročitati u cijelosti ovdje: Izvještaj o radu udruge nakon 4 godine s Godišnje skupštine UHAH-a od 24-11-2021
Djelić atmosfere s današnjeg događanja vam donosimo na sljedećim fotografijama... 
20211124 150516 20211124 151811 20211124 150341
20211124 150301  20211124 150649 20211124 150247
IMG 3237 20211124 150625  IMG 3242
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com