U organizaciji Beogradskog aforističkog kruga BAK održan je 19. Međunarodni festival „Satira fest“ ove godine posvećen 90. godišnjici rođenja satiričara Vladimira Bulatovića Viba pod sloganom „Satira na pola koplja“. Na tom vodećem festivalu u regiji dodijeljeno je više nagrada i priznanja. Nagradu za životno djelo dobio je Dragutin Minić Karlo. Nagrada „Rastko Zakić“ uručena je Ljiljani Krstić za najbolju satiričnu pjesmu „Ima takvih“ i Milku Stojkoviću za najbolju satiričnu priču „Mesto pod suncem“. Nagradu za satiričnu hrabrost Beogradskog aforističarskog kruga dobio je urednik dnevnika Danas Dragoljub Draža Petrović.

Muhamed Đerlek Maks dobitnik je nagrade „Nikola Otaš“ za ukupan doprinos satiričnoj karikaturi, a odličje „Zlatni krug“ za afirmaciju satire u svijetu dobilo je četvero autora - Gordana Jović Stojkovski iz Sjeverne Makedonije, Babken Simonjan iz Armenije, Milan Kupecki iz Slovačke i Mladenu Vukoviću iz Hrvatske. To je prvo priznanja Satira festa nekom autoru iz Hrvatske, a Vukoviću je stiglo za 30-godišnje uređivanje emisije „Kad se smijah tad i bijah” na Radio Splitu u kojoj objavljuje i satirične priloge autora iz cijelog svijeta, a hrvatski aforizam predstavio je u više zemalja u inozemstvu.

Za finale natječaja za najbolji aforizam odabrana su i trojica autora iz Hrvatske – Danko Ivšinović, Živko Prodanović i splitski autor Zlatko Tomić, koji je jedini nastupio u Beogradu, jer su mnogi aforisti zbog pandemije izostali. Za najbolji aforizam proglašena je misao Dejana Tomčevića: "To je slepa ulica, vodi na biralište".

 Mladen Vukovi Satira fest 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com