Dana 21. veljače 2020. godine u prostoriji Društva hrvatskih književnika održana je redovna Godišnja skupština UHAH-a. Tom prigodom nazočni su u skladu s utvrđenim dnevnim redom obaviješteni o radu udruge u protekloj godini, planu i programu za tekuću godinu te su dodijeljene nagrade istaknutim članovima. O detaljima možete pročitati u Zapisniku.

Povelju za izniman doprinos hrvatskoj aforistici, humoru i satiri uručena je Josipu Balašku za šestomjesečni trud oko prikupljanja nekoliko tisuća aforizama, odabira i objavljivanja jedinstvene antologije na ovim prostorima a to su najbolji aforizmi hrvatskih autora od 1847.-2018. godine. "Hrvatska aforistika 1847.-2018." iznimno je remek-djelo.

Zahvalnice za izniman stvaralački doprinos hrvatskoj aforistici i književnosti dobili su: Marinko Mijović, Savo Ilić te Ivan Jurić, koji zbog bolesti nisu bili nazočni nagrađivanju.

Najbolju humorističnu i knjigu aforizama u 2019. godini napisao je Abdurahman Halilović - Ahil pod nazivom "Lijepa naša, sve je njihovo".

Prije skupštine održano je drugo zagrebačko predstavljanje zbornika "Biseri uma", koje su predvodili: Ivo Mijo Andrić, Mladen Vuković, Miroslav Vukmanić i Anto Radnić koji je između ostalog čitao neke odabrane aforizme iz zbornika.

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com