Poštovani/e koleg(ic)e,
Pred objavom smo prvog broja humoristično-satiričkog magazina Udruge hrvatskih aforista i humorista pod nazivom "Uh!Aha". Službeno će biti postavljen na internetskim stranicama UHAH-a te u našoj Facebook grupi 1. prosinca 2019. Vjerujem kako nestrpljivo očekujete naš umotvorni prvijenac koji će zasad biti objavljivan kao mjesečnik i to u .pdf formatu? S vremenom, a prema željama suradnika i članova Udruge te u skladu s modernim idejama, magazin će rasti i širiti se van granica Hrvatske jer je suradnja s drugima od iznimne važnosti, posebice zato jer su nam već u nekim susjednim državama u svojim časopisima i magazinima posvetili određeni prostor za predstavljanje. Kolegijalnost prije svega!
Također, magazin bi trebao poslužiti kao platforma našim budućim i mlađim kolegama za javno predstavljanje ali i kao spona s Hrvatskim društvom karikaturista koji posljednjih desetljeća nemaju matični časopis u kojemu bi objavljivali svoje karikature. Čast rijetkim iznimkama uglavnom na lokalnoj razini poput "Potepuha", "Svrake" ili "Pikača" koji još povremeno izlaze.
Posebno se zahvaljujem uvaženim kolegama, kako mlađima tako i onima iskusnijima, bez čijih literarnih i crtačkih radova magazin ne bi izgledao ovako privlačno. Za logotip magazina i grafička rješenja usklađena prema nazivu naše Udruge pobrinuo se Nađan Dumanić. U prvom broju uvršteni su prilozi sljedećih autora/suradnika: strip ideje i humoreska Damira Markulja, karikatura Nataše Rašović, Nađana Dumanića i Dragutina Dubravčića, grafička misao Emila Strniše, duhovite pjesme/pouke Danice Majnarić, Josipa Balaška i Ivane Ilić, aforizmi Jandra Drmića, Svetislava Biljanovića, Josipa Balaška, Abdurahmana Halilovića, Živka Prodanovića, Darka Ciglenečkog, Mateja Delaša i Denisa Vidovića, humoristični komentari Ksenije Schindler, pripovijetka, novela i satira Mateja Delaša, misli Milana Rupčića i Danice Majnarić te kritika i premetaljke Dražena Jergovića.
Pomalo prikupljamo materijal za drugi broj magazina pa vas pozivam na suradnju. Isprike autorima koji su nešto kasnije poslali svoje radove za prvi broj pa ih nismo stigli uvrstiti u ovaj. Objavit ćemo ih u siječanjskom izdanju. Zastupljene će biti sve humoristične i satiričke forme, osim klasičnih viceva jer njih možete čitati bilo gdje. Mi stvaramo nešto sasvim novo i potrebna nam je vaša kreativna podrška.
Svi koji ste u mogućnosti i u Zagrebu ne zaboravite na sutrašnju promociju našeg drugog zbornika aforizama u Novinarskom domu s početkom u 18 sati.
Srdačan pozdrav,
Dražen Jergović,
glavni urednik "Uh!Aha"
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com