Dvadesetero hrvatskih aforista odazvalo se u srijedu, 22. studenoga 2017., na Osnivačku sklupštinu Udruge hrvatskih aforista i humorista održanu u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Aforisti Ivo Mijo Andrić, Tomislav Supek i Mladen Vuković predstavili su svrhu osnivanja Udruge, kao i njezine ciljeve i planove za sljedeće petogodišnje razdoblje. Uz njegovanje aforističkog književnog izričaja, namjera je Udruge poticati nakladništvo, objavljivati knjige, zbornike i antologije, predstavljati knjige i autore, osnovati časopis, održavati internetsku stranicu i osigurati veću prisutnost hrvatskog aforizma i humora u medijima.

Uz donesenu Odluku o osnivanju i usvajanje Statuta i Programskih ciljeva Udruge, osnivači su izabrali predstavnike u tijela upravljanja i osobe ovlaštene za zastupanje i provođenje Odluke o pokretanju postupka za upis u Registar udruga.

Za predsjednika je izabran aforist i pjesnik Zlatko Garvanović iz Dugog Sela.

U Zagrebu djeluje i objavljuje pedesetak aforista, u Splitu dvadesetak, a u drugim dijelovima Hrvatske i u inozemstvu još otprilike pedesetak.

 

UHAH

 

UHAH - 2019. - uhah.hr
X

Right Click

No right click