Po povratku sa srpske turneje, gdje je u četiri grada predstavio "Ružičasti crnjak" - zbornik 60 hrvatskih i 60 srpskih autora aforizama, tajnik UHAH-a Zlatko Tomić je izjavio:

"O Udruzi hrvatskih aforista i humorista je itekako bilo riječi u jednom od najslavnijih književnih udruženja - Udruženju književnika Srbije. Mnogi velikani duha i pisane riječi su njime prodefilirali. Jedan hrvatski koračić je njime snažno odjeknuo i 18. listopada 2023. u 12 sati. Navečer istoga dana zidovima gradske knjižnice u Novom Sadu se također čula pohvala hrvatskom autorskom duhu, pri tome mislim na sve nas koji smo osmislili i ostvarili ovaj projekt."

Ovime je, nakon formalnog sporazuma o međudržavnoj suradnji potpisanog 2022.-e godine između UHAH-a i BAK-a, uspješno pokrenuta suradnja između dviju država u promoviranju djela i autor(ic)a iz obiju država na području bolje afirmacije humora, satire i aforistike među ljudima željnih smijeha i vedrog duha obje nacije s ovih prostora.

U humorističnim časopisima obostrana suradnja postoji već nekoliko godina jer se u svakom broju predstavljaju aforizmi i karikature naših susjeda.

SH1   SH3 SH4 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com